amazon
Wilt u producten verkopen op de Duitse markt? Dan kunt u niet om Amazon heen. Amazon is wat betreft online verkoop de absolute marktleider in Duitsland. Het bedrijf genereert meer dan twintig procent van de totale e-commerce markt. In 2014 kwam de omzet uit op meer dan acht miljard euro. Amazon heeft zijn succes te danken aan de grote naamsbekendheid die het bedrijf sinds de jaren negentig in Duitsland heeft opgebouwd.

Amazon wil zijn groei verder doorzetten door zijn assortiment verder uit te breiden. Dat doet het bedrijf door zijn platform open te stellen voor retailers, producenten en webwinkeliers. Voor u als ondernemer biedt dit kans om, naast andere marketingchannels, nu ook met Amazon extra groei te realiseren in Duitsland. U moet er wel rekening mee houden dat u een omzetcommissie moet afstaan van doorgaans vijftien procent. Het percentage is afhankelijk van uw productcategorie.

Ook kunt u Amazon inzetten als tool om te testen of uw product/marktcombinatie kans van slagen heeft op de Duitse markt. WebeXpand heeft zich gespecialiseerd om alles voor u te verzorgen om professioneel te verkopen via Amazon.de van het inladen van uw producten tot api koppelingen om altijd in de buybox te staan om maximaal omzet te kunnen draaien via Amazon.de.